HOFEKA Kft. 2142 Nagytarcsa, Cinkotai út 23.
Telefon: +36 1 261-6338 Email: hofeka@hofeka.hu
KORINTOSZ SMART oszlop jelzi az UV-sugárzást a „Tejúton”

KORINTOSZ SMART oszlop jelzi az UV-sugárzást a „Tejúton”

Csepel Csillagtelepén a közutak és parkok neve mind az Univerzumot és az űrhajózást idézi. Ebben a környezetben valósult meg a II. Rákóczi Ferenc utca, Tejút és Rakéta utcák által határolt üres területen a Tejút park futurisztikus játszótere és szabadidős parkja. A látogatókat XXI. századi innovatív okos eszközök, sportolási lehetőség és megújult zöldövezet várja. A Tejút parkot gyakorlatilag a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozó intézkedések feloldásával egy időben avatták fel és nyitották meg május 20-án.

Cégünk, a HOFEKA Kft. a tér közvilágítását biztosító DALI vezérelt, 3000 K melegfehér színhőmérsékletű, 29 db GLÓRIA LED lámpatest mellett egy KORINTOSZ Maxi Smart HOTSPOT egyedi díszvilágító oszlopot is telepített a projekt keretében. Ez a 3+1 méter magas talpas oszlop sokkal több egyszerű díszvilágításnál, sőt fő funkcióit tekintve igazából nem is lámpatest.

Az okos város koncepciót megvalósító KORINTOSZ SMART oszlopunk amellett, hogy Wi-Fi hotspotként szolgál, Smart UV rendszere figyelmeztet a veszélyes UV-sugárzásra.

Az oszlop felső harmada egy 1 méter magas, opálbúrás világítófej, amely különböző színű LED-ekkel jelzi a sugárzás mértékét, ezzel jól láthatóan figyelmeztetve a szabadban játszó, sportoló embereket a megfelelő napsugárzás elleni védekezésre.

A világító fej felső részén egyedi kivágású fém díszítőelem is helyet kapott, amelyen keresztül alkonyat után az opálbúra kellemes zöld fénnyel világít.

A Tejút parkban telepített KORINTOSZ SMART oszlopunkat négy másik – hamarosan átadásra kerülő – projekt követi:

– A XI. kerületben az Egyetemisták parkjában hasonlóan egy 3 méter magas KORINTOSZ Maxi Smart HOTSPOT oszlop fogja biztosítani a WiFi-t. A világítófej itt is egyedi fém díszítőelemmel egészül ki. A közvilágítási funkciót az okos KORINTOSZ Smart mellett a cégünk 20 db GLÓRIA LED-es lámpatestei látják el.

– Szintén a XI. kerületben a Függetlenség parkja is hasonló paraméterekkel rendelkező KORINTOSZ Maxi Smart HOTSPOT oszloppal gazdagodik. Itt is telepítésre került még 12 db GLÓRIA LED lámpatest.

– A Hajógyári szigetre kerülő KORINTOSZ Maxi Smart HOTSPOT okos funkciói a Tejút parkhoz hasonlóan kiegészülnek Smart UV rendszerrel, és ide is telepítettünk még 17 db GLÓRIA LED lámpatest.

– Az I. kerületben, a Tabánban szintén Smart UV rendszerrel kiegészült KORINTOSZ Maxi Smart HOTSPOT oszlop szolgálja majd a járókelők védelmét és kényelmét. Az okos oszlop mellett itt is telepítésre került 24 db GLÓRIA LED lámpatestünk is.

A „Tejúton” és a többi parkban egyaránt a közterület világítását biztosító GLÓRIA LED lámpatesteket a BDK Kft. (Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft.) előírásainak megfelelően 3000K színhőmérsékletű LED-ekkel és DALI vezérléshez előkészítve gyártottuk.

klsjdajsdhaksjdhasj
klsjdajsdhaksjdhasj
klsjdajsdhaksjdhasj