HOFEKA Kft. 2142 Nagytarcsa, Cinkotai út 23.
Telefon: +36 1 261-6338 Email: hofeka@hofeka.hu

HDMR Okos Város megoldások

Az okos városok az okos világítással kezdődnek

Hiszünk abban, hogy az okos városok kialakítását könnyebb az okos
közvilágítással kezdeni. A közvilágítás az egyik legkifinomultabb
elektromos hálózat, amely országszerte megtalálható a településeken
és városokban. Ezek képezik egy város idegrendszerét, amelyek több
ezer utcai világítótestet kapcsolnak össze, hogy azok a hét minden
napján biztonságos megvilágítást biztosítsanak. A közvilágítási oszlopok
ideális megoldások az intelligens városi rendszerek fejlesztésére. Legyen
szó térfigyelő kamera, WiFi Hotspot, segélyhívó, környezeti érzékelő,
vagy töltési megoldás kialakításáról a közvilágítási oszlopokon, ez akkor
lehetséges, ha a közvilágítás napközben kikapcsolva marad, de eközben
az áramellátása a felszerelt berendezések számára biztosított marad.
A HDMR Smart City rendszerrel a közvilágítás be és kikapcsolása,
valamint vezérlése igény szerint beállítható.

Hasonlóképpen a városok is profitálhatnak az intelligens közvilágítás
és más intelligens városi rendszerek összekapcsolásából. A HOFEKA Kft.
biztonságos HDMR Smart City platformja úgy került kialakításra, hogy
az támogassa az üzemeltetőket a rendszer-integrációban, így felkészülve
a jövőbeni kihívásokra is. A nyílt API-alapú megközelítésnek köszönhetően
lehetővé válik többféle eszköz, rendszer és megoldás összekapcsolása.

Jó hír még, hogy a legtöbb okos város megoldással ellentétben
az intelligens világítással már az első naptól kezdve költségcsökkenés
érhető el. Az alacsonyabb energiaszámla és a kedvezőbb működési
költségek jelentősen segíthetik a települések és városok optimálisabb
működését.

klsjdajsdhaksjdhasj

HDMR OKOS VÁROS INTELLIGENS VILÁGÍTÁSI MEGOLDÁS

Nyitott, rugalmas és skálázható intelligens világítási megoldást keres?
Ha igen, akkor jó helyen jár. Akár csoportos vezérlésre, akár egyedi
világításvezérlésre, vagy egyszerűen csak egy eszközkezelő megoldásra van
szüksége — nálunk megtalálja az Ön számára legmegfelelőbbet.

Nincs két egyforma város, és minden városrész egyedi. Cégünk intelligens
világítási platformja (a harmadik féltől származó eszközöket is belefoglalva)
egy teljes szoftvercsomagot és hardverportfóliót alkotva teszi lehetővé
az egész városra kiterjedő világítási infrastruktúra teljes körű vezérlését.
Eszközparkunk nagyfokú rugalmasságot biztosít, hogy az adott környékhez
legjobban illeszkedő megoldást választhassa. Minden szükséges támogatást
biztosítunk ahhoz, hogy a telepített eszközök teljes életciklusán keresztül
(a tervezéstől kezdve a kiépítést követő szolgáltatásokig) segíthessünk
Önnek az infrastruktúra üzemeltetésében.

Megoldásaink hozzájárulnak az energiamegtakarítás fokozásához,
a karbantartás optimalizálásához, költségmegtakarításhoz és a lakosság
biztonságérzetének javításához. Gyártóként, termékeink és megoldásaink
országszerte már több száz városban bizonyítottak.

klsjdajsdhaksjdhasj
klsjdajsdhaksjdhasj

ENERGIAMEGTAKARÍTÁS VÁRHATÓ MÉRTÉKE

klsjdajsdhaksjdhasj

JÖVŐBE MUTATÓ OKOS VÁROS MEGOLDÁSOK

A városok száma folyamatosan növekszik. Becslések szerint 2050-re a teljes népesség mintegy 68%-a fog városokban élni. Kiemelt fontosságú, hogy olyan megoldásokat találjunk, amelyekkel a költségek és a logisztika kezelhető szinten tarthatók, miközben élhető és vonzó környezetet teremtünk a lakosok számára. Az új megoldásoknak köszönhetően a jelenlegi intelligens közvilágítási rendszerek számos lehetőséget kínálnak arra, hogy hozzájáruljanak ezen célok eléréséhez, és valamennyi érdekelt fél számára előnyöket biztosítsanak.

klsjdajsdhaksjdhasj

Városok számára

Egy intelligens világítási rendszer segíthet a városoknak abban, hogy csökkentsék energia-, üzemeltetési- és karbantartási költségeiket, ugyanakkor vonzóbb és biztonságosabb környezetet teremtsenek a lakosok számára. Lehetővé teszi a teljes világítási infrastruktúra távfelügyeletét, kezelését és vezérlését, valamint áttekintést nyújt annak teljesítményéről – egyetlen platformon keresztül.

klsjdajsdhaksjdhasj

A lakosság számára

Gondoljunk csak egy késő este hazafelé tartó diákra vagy egy gyermekre, aki az anyjával együtt kel át az úttesten. A hibabejelentések elmulasztása és a lassú javítás következtében sötéten maradó utcák veszélyesek lehetnek. A HDMR CMS rendszer által generált automatikus értesítések segíthetnek ennek kiküszöbölésében és az azonnali helyreállító intézkedések megtételében (pl. egy kábelszakadás megjavításában).

klsjdajsdhaksjdhasj

Üzemeltetők számára

Az intelligens világítási rendszerek legnagyobb előnye a teljesítmény és az automatikus állapot- és hibajelzés megnövelt átláthatósága. Az eszközkezelő megoldás lehetővé teszi a rendszerintegrátorok/telepítést végző vállalkozók számára a karbantartási- és javítási szolgáltatások automatizálását, a munkafolyamatok optimalizálását és ezáltal jelentős költségmegtakarítást biztosít számukra.

ÜZEMELTESSE VILÁGÍTÁSÁT KÖNNYEDÉN

A HDMR CMS világításkezelő platformunk lehetővé teszi, hogy egy felhasználóbarát és biztonságos webes alkalmazáson keresztül, bármely szabványos webböngésző segítségével teljes körűen kezelje az összes csatlakoztatott világítótestet. Távoli hozzáférést kap (jogosultsági szintektől függően) az összes eszközhöz, valamint közel valós idejű állapot- és teljesítményinformációkat láthat a rendszerben.

klsjdajsdhaksjdhasj
klsjdajsdhaksjdhasj

Kezelés

Vezérelheti és paraméterezheti a megvilágítási szinteket egy adott világítótest, egy utca vagy egy egész terület számára. Az igényeknek megfelelően növelheti a megvilágítást a biztonság és a láthatóság javítása érdekében, vagy csökkentheti azt az energiatakarékosság érdekében, ezáltal minimalizálva a szén-dioxid-kibocsátást és a fényszennyezést.

klsjdajsdhaksjdhasj

Monitorozás

Automatikus állapot- és hibajelzéseket kaphat egyenesen a postafiókjába, lehetővé téve ezzel a javítási-/csere munkafolyamatok azonnali megkezdését. A rendszer számos, a világítótesttel kapcsolatos hibát képes azonosítani, így pontosan beazonosítható, hogy egy adott világítótest miért hibásodott meg.

klsjdajsdhaksjdhasj

Betekintés

A világítótestek energiafelhasználásának monitorozása segíthet a teljes világítási infrastruktúra optimalizálásában. A pontos adatok támogatást nyújtanak a jövőre vonatkozó tervezésekben.

MEGFELELŐ VILÁGÍTÁS MINDEN ESETBEN

OPTIMALIZÁLJA AZ ÜZEMELTETÉST ÉS A KARBANTARTÁST

A városvezetés számára elsődleges fontosságú a lakosság, a vállalkozások és a látogatók változó igényeinek kielégítése. Nem lehet ugyanakkor elhanyagolni az új törvényeknek és rendeleteknek való megfelelést sem. HDMR CMS platformunk az Ön egyedi igényeire szabott számos vezérlési lehetőséget és rugalmasságot kínál.

A HDMR CMS lehetővé teszi, hogy az egész városra kiterjedő közvilágítás állapotát nyomon kövesse egyetlen kezelőfelületen keresztül. Az utcai világítótestek teljesítménye és működési jellemzői testre szabható jelentésekben kerülnek rögzítésre. A platform hiba, vagy meghibásodás esetén automatikus értesítést küld, lehetővé téve ezzel az azonnali beavatkozást, ennek a szolgáltatásnak köszönhetően is minimalizálhatóak az éjszakai ellenőrzések.

klsjdajsdhaksjdhasj

Fényerősség profilok

A HDMR CMS kezelőfelület segítségével pontosan beállíthatja egyetlen közvilágítási világítótest vagy akár egy egész csoport világítási profilját. Például biztosíthatja, hogy a forgalmas utcákon magasabb legyen a megvilágítás a csúcsforgalmi időszakban, mint a lakóövezetekben, és a munkanap végével csökkentheti a megvilágítási szintet az üzleti negyedekben.

klsjdajsdhaksjdhasj

Világítás igény szerint

A HDMR CS+ vezeték nélküli kültéri mozgásérzékelő alkalmazásával dinamikussá teheti a világítást, és az emberi jelenlétre reagálva maximalizálhatja az energia-megtakarítást, valamint optimalizálhatja a világítás rendelkezésre állását arra az időszakra és helyre, amikor és ahol arra szükség van. A kutatások azt mutatják, hogy az érzékelő-alapú világítás kedvező hatással van a lakosok biztonságérzetére.

klsjdajsdhaksjdhasj

Állapot információk

A HDMR CMS szinte valós idejű információkat nyújt minden egyes világítótestről vagy világítótest-csoportról. A hibák és meghibásodások automatikusan rögzítésre kerülnek, és az illetékes személy értesítést kap, hogy intézkedhessen.

klsjdajsdhaksjdhasj

Jelentések

A platform lehetővé teszi a világítási rendszer teljesítményének, állapotának, energiafogyasztásának és megtakarításának nyomon követését különböző helyszíneken és időszakokban.

klsjdajsdhaksjdhasj

Naptár alapú

A HDMR CMS platform lehetővé teszi specifikus hétköznapi és hétvégi ütemezés alkalmazását. Ennek a funkciónak köszönhetően minden egyes világítótestre, vagy világítótest-csoportra naponként egyed profil állítható be. Például az éjszakai bevásárlónapok alkalmával magasabb szinten tarthatja a megvilágítást, vagy csökkentheti azt bizonyos alkalmakkor (pl. köztéri tűzijátékok alkalmával) vagy ünnepnapokon.

klsjdajsdhaksjdhasj

Esemény alapú

Lehetőséget kínálunk arra, hogy a világítását bizonyos események alapján vezérelje, legyen az a város központi kapcsolt rendszere, egy külső tényező (pl. zajérzékelő), szélsőséges időjárási körülmény (pl. erőteljes esőzés vagy köd), vagy forgalomsűrűségén alapuló adaptív megvilágítási szint. Az ilyen események kiválasztásával ideiglenesen felülírhatja az alapértelmezett profilt. A világítás visszaáll a normál profiljára az esemény elmúltával, vagy az adott esemény kikapcsolását követően.

klsjdajsdhaksjdhasj

Hatékonyság javítása

Automatikusan megkapja a napi jelentéseket a világítási infrastruktúra működéséről és teljesítményéről, valamint az elemzések segítségével javíthatja a város világításának hatékonyságát és kihasználtságát.

klsjdajsdhaksjdhasj

Munkafolyamatok optimalizálása

A HDMR CMS lehetővé teszi, hogy tovább optimalizálja világítási rendszerének kezelését az Ön által preferált eszközkezelő alkalmazással való integráció révén. Az integrációt követően a CMS rendszer részletes áttekintést biztosít a világítási infrastruktúra felett, segítséget nyújt a javítások kezelésében és a világítással kapcsolatos munkafolyamatok hatékonyságának növelésében.

MEGNÖVELT KÖZBIZTONSÁG - HDMR-A és HDMR-B MEGOLDÁSOK

A biztonság olyan átfogó koncepció, amely mélyen beépül minden tevékenységünkbe. A legmodernebb mozgásérzékelős dinamikus világítástól az e-mailben küldött intelligens riasztásokig és értesítésekig terjedő eszköztárunkkal a célunk, hogy az energia-megtakarítást a lakosság biztonságérzetének javításával kombináljuk A megfelelő megvilágítás, a megfelelő helyen és a megfelelő időben elvet vallva hiszünk abban, hogy az energiafelhasználás optimalizálható, a lakosság biztonságának veszélyeztetése nélkül.

klsjdajsdhaksjdhasj
klsjdajsdhaksjdhasj

Biztonságos utcák és biztonságos városok

A közvilágítás teljes kikapcsolása az éjszaka folyamán nem célszerű, és a legtöbb esetben nem is megengedett, mivel veszélyeztetheti a közbiztonságot.

A napszaktól és az útszakasz sajátosságától függő megfelelő megvilágítás beállításával a városok remekül egyensúlyba hozhatják az energiafelhasználást. A jobban megvilágított utak segítenek a biztonsági kameráknak a jobb minőségű képek rögzítésében is, így javítják a lakosság biztonságérzetét és távol tarthatják a bűnözőket. Az automatikus hibajelzések és értesítések segítenek abban, hogy a meghibásodott világítótestek javítása, vagy cseréje gyorsabban megtörténjen, és ezáltal elkerülhető legyen az utcák hosszabb ideig tartó sötétbe borulása.

Biztonságos fénysáv

Mit szólna ahhoz, ha azt mondanánk, hogy van mód az energiapazarlás csökkentésére, és ezzel egyidejűleg a közbiztonság megőrzésére? HDMR-A és HDMR-B mozgásérzékelős, úgynevezett igény szerinti világítási (“light-on-demand”) megoldást terveztünk. Ezt a megoldást már jelenleg is országszerte több városban és településen használják.

A következőképpen működik: amint a HDMR mozgásérzékelő egy ember jelenlétét érzékeli, a szomszédos világítótestek fényereje egy előre meghatározott szintre felerősödnek. Legyen szó gyalogosról, kerékpárosról vagy autósról, egy biztonságos hosszan elnyúló fénysáv veszi őket körül. Ennek a megoldásnak az alkalmazásával megelőzhető a túlzott mértékű villamosenergia-pazarlás, amely akkor keletkezik, amikor a lámpák csak úgy világítanak, anélkül, hogy ez befolyásolná a lakosság kényelmét.

klsjdajsdhaksjdhasj

HDMR-A ÉS HDMR-B DINAMIKUS MOZGÁSÉRZÉKELŐ RENDSZER

klsjdajsdhaksjdhasj

HDMR-A oszlopra telepíthető vezeték nélküli mozgásérzékelős megoldás gyalogos, kerékpáros és akár nagysebességű autós forgalomhoz.

A HDMR CS+ egy forradalmian új, integrált, vezeték nélküli mozgásérzékelő megoldás, amely a kültéri világítás jelenlétalapú felügyeletére és vezérlésére alkalmas. A HDMR CS+ egy olyan eszköz, ahol egyetlen házba került integrálásra a mozgásérzékelő, a vezeték nélküli kommunikációért felelős egység és a világításvezérlés.

A beállításoknak megfelelően képes dinamikusan vezérelni egy adott útszakasz világítását. Ez azt jelenti, hogy amennyiben nincs mozgás, akkor a beállításoknak megfelelően leszabályozza a világítást, ugyanakkor mozgás (gyalogos, kerékpáros, vagy autós forgalom) esetén szintén a beállításoknak megfelelően felszabályozza a kiválasztott útszakaszon a világítást. A beépített felügyeleti megoldásoknak köszönhetően a világítótestek nem csak monitorozhatóak és vezérelhetőek, de a rendszer az eszköz, vagy a világítótest meghibásodás esetén értesítést is küld a felhasználónak.

klsjdajsdhaksjdhasj
klsjdajsdhaksjdhasj

HDMR CS+ mozgásérzékelő

klsjdajsdhaksjdhasj

HDMR SL-Zhaga vezérlő

klsjdajsdhaksjdhasj

HDMR Gateway

klsjdajsdhaksjdhasj

HDMR-B világítótestre telepíthető vezeték nélküli mozgásérzékelős megoldás gyalogos, kerékpáros és alacsony sebességű autós forgalomhoz.

A HDMR-B egy innovatív közvilágítási megoldás, amely HDMR CS-Lite-Zhaga D4i-alapú közvilágítási mozgásérzékelőt és intelligens HDMR SL-Zhaga közvilágítás-vezérlőt tartalmaz. A beállításoknak megfelelően képes dinamikusan vezérelni egy adott útszakasz világítását. Ez azt jelenti, hogy amennyiben nincs mozgás, akkor a beállításoknak megfelelően leszabályozza a világítást, ugyanakkor mozgás (gyalogos, kerékpáros, vagy autós forgalom) esetén szintén a beállításoknak megfelelően felszabályozza a kiválasztott útszakaszon a világítást.

A beépített felügyeleti megoldásoknak köszönhetően a világítótestek nem csak monitorozhatóak és vezérelhetőek, de a rendszer az eszköz, vagy a világítótest meghibásodás esetén értesítést is küld a felhasználónak.

klsjdajsdhaksjdhasj
klsjdajsdhaksjdhasj

HDMR CS-Lite-Zhaga mozgásérzékelő

klsjdajsdhaksjdhasj

HDMR SL-Zhaga vezérlő

klsjdajsdhaksjdhasj

HDMR Gateway

STATIKUS ÉS DINAMIKUS VILÁGÍTÁSI PROFILOK

klsjdajsdhaksjdhasj

Statikus világítási profil

Beállíthatja egyetlen közvilágítási világítótest, vagy akár egy egész csoport világítási profilját. Például biztosíthatja, hogy a forgalmas utakon magasabb legyen a megvilágítás a csúcsforgalmi időszakban, mint a lakóövezetekben, és a munkanap végével csökkentheti a megvilágítási szintet az ipari területeken.

klsjdajsdhaksjdhasj

Dinamikus világítási profil

A HDMR-A és HDMR-B vezeték nélküli kültéri mozgásérzékelő alkalmazásával dinamikussá teheti a világítást, és az emberi jelenlétre reagálva maximalizálhatja az energia-megtakarítást, valamint optimalizálhatja a világítás rendelkezésre állását arra az időszakra és helyre, amikor és ahol arra szükség van.

HDMR OS-NEMA ÉS OS-ZHAGA NB-IoT KÜLTÉRI VEZETÉK NÉLKÜLI VEZÉRLŐK

klsjdajsdhaksjdhasj

A NB-IoT (NB2)/LTE CAT-M1/EGPRS szabványra épülő HDMR OS-Nema NB-IoT és OS-Zhaga kültéri vezeték nélküli vezérlők biztonságos, nagy hatótávolságú és lefedettségű menedzselt LPWA hálózatot biztosítanak. Ennek a megoldásnak köszönhetően a világítótestek még egyszerűbben és gyorsabban integrálhatóak új, vagy már működő Smart City rendszerekbe. Az M2M-kommunikáció lehetővé teszi, hogy a világítótestek közvetlenül a helyi mobilhálózathoz kapcsolódjanak, ezáltal jelentősen javítva a biztonságot és a megbízhatóságot, valamint kiküszöbölve egy helyi átjáró alkalmazásának szükségességét.

Az OS-Nema NB-IoT és OS-Zhaga NB-IoT vezérlők fejlett rendszerállapot-elemzést, teljesítménymérést és menedzsment rendszert nyújtanak a felhasználó számára. A beépített GPS-nek köszönhetően az eszköz beüzemelése jelentősen leegyszerűsödött. A szabványos csatlakozási megoldásnak köszönhetően pedig biztosított a kompatibilitás minden NEMA és Zhaga csatlakozóval rendelkező világítótesttel. A HDMR OS-Nema NB-IoT és OS-Zhaga NB-IoT vezérlőkkel ellátott világítótestek a HDMR CMS felülettel, vagy akár egy harmadik fél által biztosított és nyílt API-val kompatibilis CMS felülettel is működőképes és segítségükkel távolról felügyelhetőek, kezelhetőek és vezérelhetőek a világítótestek.

klsjdajsdhaksjdhasj
klsjdajsdhaksjdhasj

HDMR OS-Nema NB-IoT vezérlő

klsjdajsdhaksjdhasj

HDMR OS-Zhaga NB-IoT vezérlő

ELŐNYÖK

– Akár 60%-os energiamegtakarítás

– Akár 50%-os karbantartási költségmegtakarítás

– Jelentős mértékben csökkenthető a fényszennyezés és a CO2-kibocsátás

– Teljes körű távvezérlés és távfelügyelet a HDMR CMS felületen keresztül

OKOS VÁROSOK – EZ MÁR A JELEN!

Napjainkban a városfejlesztés már nem csupán úthálózatokról, épületekről, közművekről szól. A technikai fejlődés mellett környezetünk védelme is arra kell, hogy ösztönözze a település tervezőket, döntéshozókat, hogy a jövőt szem előtt tartva okos megoldásokat alkalmazzanak. A lehetőségek tárháza pedig egyre bővül.

Okos város okos közvilágítás nélkül nincs, hiszen a közvilágítási oszlopok adják az intelligens rendszerek kiépítéséhez az infrastruktúrát, de az okos közvilágítás még nem jelent okos várost, csak az első lépést, ami aztán számtalan funkcióval és lehetőséggel bővíthető. Az oszlopokba telepített különféle, hálózatba kapcsolt szenzorok, jelzőberendezések, kommunikációs eszközök számtalan funkciót láthatnak el a parkolás megkönnyítésétől, a vészhelyzetek jelzéséig.

klsjdajsdhaksjdhasj
klsjdajsdhaksjdhasj

Elektromos töltési megoldások

• Elektromos autó
• Elektromos kerékpár
• Elektromos roller
• Elektromos kerekesszék
• Segway
• USB töltés

klsjdajsdhaksjdhasj

Wi-Fi Hotspot

• Távmenedzselt Wi-Fi szolgáltatás
• Gateway
• Telemetria
• Tartalomszű rés
• GDPR

klsjdajsdhaksjdhasj

Okos parkolás

• Felhőalapú kamerakép feldolgozás
• Felhasználóbarát kezelőfelület
• Valós idejű adatok
• Testre szabható parkolóhely kialakítás
• Szabálytalan parkolás jelzés
• Parkolási idő figyelés
• Navigációs rendszer
• Statisztikák
• Integrálhatóság

klsjdajsdhaksjdhasj

Hulladékkezelés

• Gyors és költséghatékony telepítés
• Felhasználóbarát kezelőfelület
• Telítettségjelzés
• Valós idejű adatok
• Útvonaltervezés
• Navigációs mobil applikáció
• Statisztikák, kiértékelések készítése
• Integrálhatóság

klsjdajsdhaksjdhasj

Világítási távfelügyeleti rendszer

• Vezetékes és/vagy vezeték nélküli adattovábbítás
• Valósidejű adatok lekérdezése
• Azonnali beavatkozás
• Statisztikák, kiértékelések készítése
• Villamos paraméterek monitorozása
• Érzékelők illesztése
• WEB-es hozzáférés
• Smart rendszerek integrálása

klsjdajsdhaksjdhasj

Kijelzők

• Digitális totemoszlopok
• Multimédia kijelzők
• Parkolóhely jelzés

klsjdajsdhaksjdhasj

Figyelmeztetések

• Illetéktelen energia vételezés, vezeték eltulajdonítás és meghibásodás jelzése

klsjdajsdhaksjdhasj

Kamerarendszerek

• Térfigyelés
• Forgalomfigyelés

klsjdajsdhaksjdhasj

Környezeti érzékelők

• CO, NO, NO2, O3, SO2, Pm2,5, Pm10, UV, hőmérséklet, páratartalom, nyomás, stb.

klsjdajsdhaksjdhasj
klsjdajsdhaksjdhasj
klsjdajsdhaksjdhasj
klsjdajsdhaksjdhasj
klsjdajsdhaksjdhasj
klsjdajsdhaksjdhasj
klsjdajsdhaksjdhasj
klsjdajsdhaksjdhasj
klsjdajsdhaksjdhasj