HOFEKA Kft. 2142 Nagytarcsa, Cinkotai út 23.
Telefon: +36 1 261-6338 Email: hofeka@hofeka.hu
Budapest, Vizafogó park

Budapest, Vizafogó park

A Vizafogó lakótelep szomszédságában 2022. március 8-án adták át az Esztergomi út és a Párkány utca közötti csaknem egy hektáros Vizafogó közparkot. A XIII. Kerületi Önkormányzat kiemelt zöld beruházása mintaértékű ökopark és okos élménytér is egyben – rekreációs funkciókkal, smart city (okos város) szolgáltatásokkal.

Az egyedi tervezésű parkban jelentős zöld felületet hoztak létra nagy lombtömegű fásítással, valamint egy mesterséges tóval, pihenő padokkal.

A telepített fák, örökzöldek, cserjék, díszfüvek, dísznövények locsolását talajvízkútról oldják meg, automata öntözőrendszerrel. A park biztonságát a legmodernebb digitális technológia felügyeli. Ez utóbbi rendszer kialakításához cégünk a Hofeka Kft. is hozzájárult, hiszen az általunk szállított 20db festett, egyedi kialakítású, 5 méter magas közvilágítási oszlopokra kerültek felszerelésre az állítható kamerák, WIFI, hangszórók is.

Az oszlopokra összesen 35db 3000K színhőmérsékletű Xeon 28W-os LED világítótest került telepítésre, amelyek DALI vezérlési lehetőséggel is rendelkeznek. A lámpatestek szabályozható fényáramú LED fényforrásai a kisebb forgalmú időszakokban – energiát megspórolva – leszabályozhatóak.

A térfigyelő kamerák és hangszórók a Xeon lámpatest házakba lettek integrálva, így tartva meg az oszlopok egységes megjelenését. A park területen, több oszlopon pedig segélyhívók kerültek elhelyezésre, ezzel is tovább növelve a biztonságot.

klsjdajsdhaksjdhasj
klsjdajsdhaksjdhasj
klsjdajsdhaksjdhasj
klsjdajsdhaksjdhasj
klsjdajsdhaksjdhasj
klsjdajsdhaksjdhasj
klsjdajsdhaksjdhasj
klsjdajsdhaksjdhasj