HOFEKA Kft. 2142 Nagytarcsa, Cinkotai út 23.
Phone: +36 1 261-6338 Email: hofeka@hofeka.hu
Varázslatos fényjáték a lombkoronák közt, Budapest első fénykertje

Varázslatos fényjáték a lombkoronák közt, Budapest első fénykertje

A Margitsziget – ez a mindössze, szűk egy négyzetkilométernyi területet – nem csupán a főváros egyik legszebb parkja, hanem egyben fás növények tekintetében Európa egyik legértékesebb kertje is.

Az egykor „Duna gyöngye”, vagy „Tündérkert” jelzőkkel illetett sziget ma is rászolgál ezekre a nevekre, sőt a legutóbbi fejlesztéseknek köszönhetően a világítástechnika csak még jobban kiemelte a természet kincseit. A projekt a FŐKERT Nonprofit Zrt. ötlete alapján Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala beruházásaként valósult meg, létrehozva Budapest első dinamikus fénykertjét a margitszigeti Virágoskertben.

 

A sziget északi végén elhelyezkedő Virágoskertben 100–140 éves fák lombkoronáját öltözteti esténként díszbe a Hofeka Kft. által fejlesztett világítási rendszer, amely 36 darab ASO 48 130 W-os LED-es RGBW (4 csatornás) dinamikus fényvetőből áll. A fényvetők a fák előtti területen összesen nyolc oszlopon kerültek elhelyezésre. Ezek a lámpatestek kiválóan alkalmasak szobrok, épülethomlokzatok, hidak, tornyok, idegenforgalmi látványosságok kiemelő dekoratív megvilágítására, és a természet élő szobrainál – a fáknál – is tökéletes megoldásnak bizonyultak. Az edzett síküveg búra, és az öntött alumínium ház is garantálja az időtálló, megbízható működést.

 

A díszvilágítási rendszer egyedi megoldásának köszönhetően a fényvetőket távolról – akár okostelefonról –, egymástól teljesen függetlenül is lehet vezérelni és különböző színeket, fényhatásokat (lágytól egészen a dinamikusig) létrehozni. Az előre programozható digitális naptár alapján az év 365 napján lehet esténként változatos fényjátékkal kiemelni Budapest szívében a fakoronákat. A fényjáték a vezérlésnek köszönhetően alkalmas a különböző ünnepnapokon megfelelő színekbe, vagy dinamikus fényjátékba öltöztetni a kertet.