HOFEKA Kft. 2142 Nagytarcsa, Cinkotai út 23.
Phone: +36 1 261-6338 Email: hofeka@hofeka.hu
Oszlopok, nem csak közvilágításhoz

Oszlopok, nem csak közvilágításhoz

KORINTOSZ SMART

Időtálló dizájn – letisztult formavilág – funkciógazdagság

A Hofeka Kft. több mint két évtizedes múltra visszatekintő KORINTOSZ oszlopcsaládja a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az okos városok korában is a legkorszerűbb megoldásokat kínálja. Semleges, mégis elegáns formavilága esztétikusan simul bele a környezetébe, legyen szó akár történelmi városrészről vagy ultramodern kerületről.
Az okos városok gerincét a közvilágítási oszlopok nyújtják, mivel olyan infrastruktúrát jelentenek, amely minden településen fellelhető és szükséges, azonban a meglévő oszlopok gyakran nem alkalmasak az új funkciók telepítésére, vagy nem lehet esztétikusan megoldani ezeket a feladatokat.
A Hofeka Kft. innovatív KORINTOSZ SMART termékcsaládja Midi és Maxi kivitelben megoldást kínál a jelen és a jövő kihívásaira, megannyi funkció lehetőségét integrálva oszlopaiba.
Egyik ilyen megoldás az ELMŰ-ÉMÁSZ által közösen fejlesztett Korintosz Smart + termékcsalád, amelynek alkalmazásával nem csak rengeteg energiát lehet megspórolni, de elektromos autók töltőállomásaként (nem csupán csatlakoztatási pontként!) is szolgálhat. Az oszlopokba integrált Type2 autótöltő- ket és azok üzemeltetését az ELMŰ-ÉMÁSZ Solutions Kft. biztosítja. Ennek köszönhetően a felhasználók az eCharge+ mobil applikáció segítségével látják a szabad töltők helyét

klsjdajsdhaksjdhasj

és azokat az app segítségével azonnal használhatják. Az oszlopok az autótöltésen túl alkalmassá tehetők elektromos kerékpárok, rollerek vagy kerekesszékek töltésére is.
Folyamatos információs, kommunikációs lehetőséget is biztosíthatnak az oszlopok beépített Wi-Fi routeren keresztül, amely akár 200 méter sugarú körben, egyszerre több
száz felhasználó számára adhat lehetőséget a világháló elérésére, de USB csatlakozók is beépíthetők az oszlopokba, amelyek segítségével okos eszközeinket tölthetjük.
Az ilyen fajta szolgáltatások mellett nagymértekben növelhető az utcák biztonsága is a KORINTOSZ okososzlopok kínálta olyan lehetőségekkel, mint például a beépíthető vészhívó gomb vagy a térfigyelő kamera. Az
oszlopban olyan módon helyezhető el PTZ/Dome kamera, hogy nincs szükség külön tartókonzolra, és így a 360⁰-os látószöget semmi sem takarja ki.
Beépített szenzorok segítségével a légszenynyezettség, vagy az UV-sugárzás mértéke is mérhető, és a határértékek meghaladása esetén az oszlop jól láthatóan jelezni is tudja a veszélyt RGB jelzőfény segítségével.
Az okososzlop moduláris felépítéséből adódóan a választott funkciók testre szabhatóak, a szolgáltatások kialakítástól függően akár a későbbiekben is tovább bővíthetőek.

klsjdajsdhaksjdhasj

A biztonságos és kellemes közérzetet nem csak ezek a funkciók, de az oszlop megjelenése is nagyban befolyásolja. A szabadon választható szín, vagy adott esetben az átlátszó, illetve opál búrát körülölelő, egyedileg is terveztethető, áttört mintájú díszítőlemeznek köszönhetően maga az oszlop megjelenése egyedivé tehető, ezáltal is formálva a városképet. Ideális megoldás tehát utcák, kerékpárutak, parkok, terek, sétányok esztétikus és funkcionális kialakításához.
A KORINTOSZ család utcabútor funkciókkal is kiegészül: színes, egy- és többszemélyes kialakítású padok, biciklitárolók is integrálhatók az oszlopokhoz.
A LED-es világítási oszlopok 1 – 7 méteres fénypontmagasságig rendelhetőek, magas IP és IK védettségű világító fejjel. Az oszlopok átmérője Midi kivitel esetén 160 mm, Maxi kivitelnél pedig 210 mm. Közvilágítási feladatokra 2.200K, 3.000K, illetve 4.000K színhőmérséklettel rendelhetőek a termékek, opcionálisan fényáram szabályozással (pl. DALI, DMX, NightDIM).
A KORINTOSZ SMART termékcsalád már ország szerte több helyen, sőt külföldön is bizonyított különböző feladatokban különböző kialakításokkal, többek között: Gödöllőn, Nyíregyházán, Nagykovácsiban, Győrött, Miskolcon, Budapesten, Izraelben és már Mauritiuson is.

klsjdajsdhaksjdhasj
klsjdajsdhaksjdhasj

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.