HOFEKA Kft. 2142 Nagytarcsa, Cinkotai út 23.
Phone: +36 1 261-6338 Email: hofeka@hofeka.hu
Korintosz Békásmegyeren

Korintosz Békásmegyeren

Hogyan kapcsolódik a két név egymáshoz? A klasszikus görög időkben jelentős kereskedelmi szerepet játszó Korinthosz városáról kapta a nevét a Hofeka Kft. közvilágítási lámpatest családja, amely most – többek között – Békásmegyer kereskedelmi központjának tekinthető megújult piaca előtti teret világítja.

Tavaly fejeződött be a békásmegyeri piac és közösségi tér átépítésének első üteme. Ennek keretében átadták az új csarnoképületet az ahhoz tartozó mélygarázzsal, valamint a piac előtti Heltai Jenő tér is megújult.

A térburkolatok, a növényzet, az utcabútorok (padok, hulladékgyűjtők, kerékpártárolók) kiválasztása során az esztétikus, modern megjelenés mellett fontos szempont volt az idősebb korosztály, a mozgáskorlátozottak, valamint a kisgyermekes szülők igényeinek figyelembe vétele is.

Mindehhez elengedhetetlenül fontos volt a megfelelő parkvilágítás kialakítása is, amely nem csak esztétikus, de megfelelő megvilágítást adva teszi biztonságossá a teret az esti órákban is.

Erre a faladatra lett kiválasztva az innovatív Korintosz Smart lámpatest, amely sokkal több lehetőséget kínál egy egyszerű világítótest funkciónál.

A Heltai Jenő térre 29 db 36W teljesítményű, 3000 K melegfehér színhőmérsékletű Korintosz lámpatest került felállításra. Ezek a 4 méter magas egyszerű, mégis elegáns oszlopok jól illeszkednek a megújult térbe. A három méter magas rozsdamentes acél oszlop tetején elhelyezkedő 1 méter magas, vandálbiztos polikarbonát búrában található LED fényforrások biztosítják, a hosszú élettartamot és a megbízható működést.

Emellett a világítótestek DALI vezérlésre is alkalmasak, széles körű lehetőségeket adva ezzel az üzemeltetők kezébe.

klsjdajsdhaksjdhasj